Еуфорията у жителите на Нешвил достигна нови измерения след четвъртия мач от финала в Националната хокейна лига (НХЛ). Столицата на щата Тенеси мечтае за своя първи шампион в големите американски спортни лиги, след като "Нешвил предатърс" се доближи на две победи от титлата при първото в историята си участие в битката за купа "Стенли".

В понеделник вечер "хищниците" записаха втора категоричната победа срещу шампиона "Питсбърг пенгуинс" и изравниха резултата във финалния плейоф.

Доброто настроение не подмина кмета на града Мегън Бари, която позволи на жителите да закъснеят за работа на следващия ден. Тя публикува в "Туитър" подписан от нея документ, с който всеки граждани на Нешвил може да бъде извинен пред своя работодател, ако е закъснял "с час или два".

Извинението е, че съответният работник е "изпълнявал своя граждански дълг, оставяйки до късно през нощта, за да гледа домакинството на "Предатърс", който записа девета победа от десет мача у дома в тазгодишните плейофи.

"Всъщност ще бъда много разочарована, ако вие не сте сторили същото. Ако вашият трудолюбив служител се появи малко по-късно днес, надявам се да покажете милост и да не го наказвате", се казва в извинителната бележка.
"Предатърс" и "Пенгуинс" се местят в Питсбърг за петия мач от финала, който ще бъде на 10 юни от 3.00 ч. българско време. Три дни по-късно по същото време в Нешвил ще започне шестият двубой.

Дневник