Международната федерация по бокс (IBF) е одобрила молбата на световния шампион Антъни Джошуа да отложи мач със задължителния претендент Кубрат Пулев, за да може първо да направи втори двубой с Владимир Кличко, обяви "Скай спортс".

Условието на IBF е реваншът между 27-годишния англичанин и 41-годишния украинец да се изиграе преди 2 декември. От международната федерация са заявили, че след тази дата няма да бъдат правени никакви изключения и обединителни мачове.

Пулев първоначално се обяви твърдо против този вариант, преди да стигне до втория си мач за световна титла. Българинът и представляващата го компания "Зауерланд" обаче са се съгласили да изчакат реванша между Джошуа и Кличко.

Още в средата на май Кале Зауерланд заяви, че е склонен бъде направен компромис, ако интересът на двете страни бъде защитен.

"Не искаме поясът да бъде отнет от Антъни Джошуа. Това не е правилният начин. За нас най-важното е да се изправим срещу световния шампион и това е Джошуа. Този мач ще се случи, големият въпрос е кога - през ноември или март", каза тогава собственикът на "Зауерланд". 

Дневник