Финалистката от 2014 г. Симона Халеп се класира за полуфиналите на "Ролан Гарос" след впечатляващ обрат срещу най-силно представящата се тенисистка през този сезон - Елина Свитолина.

Румънката загуби първия сет, а във втория изоставаше с 1:5, но показа страхотен характер и спечели с 3:6, 7:6 (6), 6:0. Тя спаси и мачбол в тайбрека на втората част по пътя към втория си полуфинал в Париж и общо четвърти в турнирите от Големия шлем.

В битка за място на финала Халеп ще се изправи срещу световната номер 3 Каролина Плишкова, която се справи в два сета с последната останала представителка на домакините - Каролин Гарсия.

Освен за място на финала, Халеп и Плишкова ще се борят и за първото място в световната ранглиста, до което никога не са достигали. За чехкинята ще бъде достатъчно да спечели полуфинала, за да измести Анжелик Кербер от върха, докато румънката се нуждае от титла в Париж.

В другия полуфинал ще се срещнат латвийката Йелена Остапенко и Тимеа Бачински от Швейцария. Двете ще излязат на корта в четвъртък навръх рождените си дни. Остапенко навършва утре 20 години, а Бачински ще стане на 28.

Дневник