Испания и Колумбия направиха зрелищно реми 2:2 в приятелски мач, игран в Мурсия. Световните шампиони от 2010 г. показаха старата си слабост да пропускат много чисти положения и бяха на няколко минути от първа загуба при новия си селекционер Хулен Лопетеги.

Алваро Мората в 87-ата минута донесе равенството на Испания, като преди това Колумбия стигна до пълен обрат.

Лопетеги пусна състав, в който отсъстваха основно футболистите на "Реал" (Мадрид), но въпреки това Испания поведе. Давид Силва откри в 27-ата минута след страхотно центриране на Педро и с шпагат засече топката. Малко преди почивката обаче Колумбия изравни чрез Едгар Монтеро. Той наказа колективна грешка на Жерар Пике, Сесар Аспиликуета и вратаря Рейна, които не се разбраха кой от тях да играе с топката. 

Десет минути след началото на втората част Колумбия обърна резултата. Хамес центрира остро от корнер, Рейна отново излезе неразчетено и Фалкао с глава се разписа.

След попадението Лопетеги реши да смени почти целия си състав и да промени схемата. Появилите се от пейката Марко Асенсио, Алваро Мората и Деулофеу, освежиха играта и Испания изравни три минути преди края.

Комбинация между Саул Нигес и Мората завърши с красиво попадение на нападателя.

В другата интересна среща от вечерта, Италия разгроми с 3:0 Уругвай. "Скуадра адзура" срещна доста проблеми, въпреки категоричния резултат, след като вторият и третият гол паднаха в края на мача.

Селекционерът на Италия Маурицио Дзампарини заложи на всичко най-добро, с изключение на капитана Джанлуиджи Буфон. За сметка на това Уругвай беше без двете си големи звезди Луис Суарес и Единсон Кавани.

Италия откри още в 9-ата минута, чрез автогол на Хесус Хименес. Централният защитник опита да изчисти една топка от крака на Андреа Белоти, но вместо това я заби неспасяемо в собствената си мрежа.

"Скуадра адзура" получи голям удар, когато в 19-ата минута заради контузия напусна Клаудио Маркизио. Халфът се хвана за бедрото и все още не е ясно дали ще играе в световната квалификация с Лихтенщайн в неделя.

След почивката италианците изпуснаха няколко добри шанса, но в заключителните 7 минути нанесе своя удар. Резервите Маноло Габиадини и Едер комбинираха в наказателното поле и втория вкара, наказвайки грешка на вратаря Муслера.

В продължението опитният Даниеле Де Роси вкара за крайното 3:0 от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Ел Шарауи.

Победата е първа за Италия над Уругвай от 27 години. За последно "Скуадра адзура" беше победил този съперник на Мондиал 1990, когато се наложи с 2:0 на осминафиналите.

Дневник