Мексико постигна убедителна победа срещу Хондурас с 3:0 у дома и направи голяма крачка към класиране за световното първенство в Русия през 2018 г. Само след пет изиграни мача тимът на Хуан Карлос Осорио натрупа аванс от пет точки пред най-близкия преследвач в зона "КОНКАКАФ".

Освалдо Аланис, Ървинг Лосано и Раул Хименсе се разписаха във вратата на Хондурас, а Мексико записа четвърта победа и събра 13 точки.

В същото време Коста Рика направи нулево равенство с Панама като домакин и се отдалечи на пет точки от лидера.

САЩ се изкачиха на трета позиция в класирането след домакински успех с 2:0 над Тринидад и Тобаго.

В герой за американците се прeвърна 18-годишното крило на "Борусия" (Дортмунд) Кристиан Пулишич, който отбеляза и двете попадения - в 52-ата и 62-ата минута.

Тимът, воден от Брус Арина, събра седем точки след втората си победа в квалификациите и изпревари с една точка Панама. Хондурас заема петата позиция с четири точки, а Тринидад и Тобаго е на последно място с три точки.

Първите три отбора в крайното класиране получават директни квоти за световното в Русия. Тимът, който завърши на четвърто място, ще играе бараж с петия от зона "Азия".

В следващия кръг Мексико посреща САЩ - на 12 юни от 4.30 часа българско време, а два дни по-късно са мачовете Панама срещу Хондурас и Коста Рика срещу Тринидад и Тобаго. 

Дневник