Илиан Илиев е новият старши треньор на "Верея". 48-годишният специалист заменя на поста Александър Томаш, който застана начело на другия отбор от Стара Загора - "Берое".

Представянето на Илиев ще бъде в понеделник, 14 юни, когато отборът се събира за начало на предсезонната подготовка.

"Верея" е шестият отбор в треньорската му кариера след "Черно море", "Берое", "Левски", "Локомотив" (Пловдив) и анголския "Интерклуб".

"Ръководството, служителите и футболистите на "Верея" пожелават много успехи на Илиян Илиев като треньор на тима", заявиха от клуба.

В края на януари Илиев беше представен като старши треньор на казахстанският "Алтай". Той обаче напусна само две седмици по-късно, след като местната футболна федерация не даде лиценз на отбора за първа дивизия.

За последно бившият национал беше начело на "Локомотив", но се задържа само осем месеца в Пловдив и напусна през октомври с обвинения към ръководството за вмешателство в работата му.

Илиев постигна най-големите си успехи като треньор с "Берое", който водеше в периода 2006-2007 г. и 2008-2012 г. През 2010 г. той изведе старозагорци до първата им Купа на България и беше избран за треньор на годината.

Dnevnik.bg