Новите собственици на Формула 1 и ръководството на ФИА започват съвместна програма, която трябва да направи състезанията по-интересни. От началото на сезона битката между "Ферари" и "Мерцедес" е много завързана, но основните притеснения са заради липсата на изпреварвания.

В първите шест състезания имаше само едно изпреварване за първата позиция, когато в Барселона Люис Хамилтън мина пред Себастиан Фетел.

Новият директор Рос Браун вече работи с екип от инженери, за да направят колите по-конкурентни на пистата. От началото на този сезон болидите станаха с близо 5 секунди на обиколка по-бързи, но изпреварвания няма.

"Ние се радваме, че още в първия ни сезон начело на Формула 1 имаме два отбора, които постоянно се борят за победите. Това не е наша заслуга, а просто идване на точното място", каза Браун, който е част от ръководството на "Либърти медия", компанията, която купи Формула 1 от Бърни Екълстоун.

Другото притеснение на специалистите е, че разликата между трите водещи отбора "Ферари", "Мерцедес" и "Ред Бул", и останалите е прекалено голяма.

"Нека да не наричаме това група, която работи върху изпреварванията. Идеята ми е да направим състезанията по-интересни, а това започва от по-доброто разбиране на работата на колите. Промяната не трябва да е драстична", каза още Браун в навечерието на състезанието за Гран при на Канада, този уикенд.

Междувременно стана ясно, че Канада ще продължи да бъде част от календара на Формула 1 поне до 2029 г. Сегашният договор изтича през 2025 г., но ще бъде удължен.

Канада е част от световния шампионат от 1967 г.

Дневник