Система за видеоповторения в помощ на съдиите ще бъде въведена в италианската Серия А за новия сезон 2017/18. Това съобщи президентът на Италианската футболна федерация Карло Тавекио.

"Молим за малко разбиране от всички клубове, докато успеем да инсталираме системата на всички стадиони. Това ще изисква отделна стая за асистент-съдиите, както и най-малко 8 телевизионни камери. Серия А ще покрие тази инвестиция от около 2 млн. евро", каза Тавекио.

ФИФА вече даде разрешение подобна система да се използва за Купата на конфедерациите, която започва след броени дни, и на Световното първенство в Русия догодина. 

"Все още нямаме отговор от ФИФА, но по всичко изглежда, че ще започнем да използваме видеоповторенията още от началото на сезона", добави президентът на Италианската футболна федерация.

До този момент във футбола видеоповторенията се радват на разнопосочни мнения. Системата вече беше изпробвана на някои международни приятелски мачове. Също така видеоповторения имаше на Световното клубно първенство и на Световното за младежи.

Дневник