Националният отбор на Испания по футбол запазва перфектния си баланс при новия треньор Хулен Лопетеги и няма загуба в 10 мача, откакто той е начело. Ла Фурия надигра трудно Македония като гост в Скопие, но все пак спечели с 2:1 в мач от световните квалификации.

Точни за испанците бяха Давид Силва в 15-ата и Диего Коста в 27-ата минути. До голяма степен ранният аванс успокои гостите и те свалиха драстично темпото. Испанците пропиляха аристократично много шансове да поведат по-убедително и така в края им се наложи да треперят.

В 66-ата минута Стефан Ристовски наказа грешка на Серхио Рамос, напредна в полето на Испания и с мощен шут намали. До края македонците се хвърлиха в атака, но силите им не стигнаха за изравняване.

Другият фаворит от група G Италия разгроми Лихтенщайн с 5:0 в Удине. Точни за "Скуадра адзура" бяха Лоренцо Инсинье, Андреа Белоти, Едер, Федерико Бернадески и Маноло Габиадини.

В последния мач от групата Албания разби Израел с 3:0 като гост и по този начин изпревари съперника си на третото място. И двата тима имат по 9 точки, но Албания е с по-добра голова разлика.

Първото място делят Испания и Италия с по 16 точки.

В група I битката се завърза след като Исландия победи с 1:0 Хърватия в Рейкявик. В герой за викингите се превърна защитникът Хордур Магнусон, който вкара единствения гол в 90-ата минута.

С успеха си исландците изравниха по точки хърватите, като двата тима са с 13. Турция победи Косово с 4:1 като гост и събра 11 точки. С толкова е и четвъртият отбор в групата Украйна.

Така четири кръга преди края нищо в тази група не е ясно.

В група D Сърбия усложни положението на Уелс. Двата отбора завършиха наравно 1:1, като резултатът устройва повече домакините.


Пълният стадион "Райко Митич" в Белград очакваше победа на своите, след като по-рано през деня Ирландия стигна само до 1:1 като домакин на Австрия.

Уелс откри от дузпа чрез Рамзи, но Александър Митрович възстанови равенството.

В групата Сърбия и Ирландия са с по 12 точки, а Уелс е трети с 8. Това беше пето поредно равенство за уелсците, които рискуват да не се класират на Световното догодина.

Дневник