ЦСКА все още не знае дали ще участва в Лига Европа или не, а от това зависи програмата за подготовката през лятото, каза треньорът Стамен Белчев. Червените се събират за първа тренировка на базата в Панчарево, където ще са до събота, когато заминават за Австрия.

"Тепърва ще преценим как ще продължава подготовката, защото още не знаем дали ще участваме в Лига Европа или не. Съобразяваме се с това и не избързваме с плановете. Нека да изчакаме последното решение дали ще участваме и спрямо това ще направим програмата", каза Белчев пред клубната телевизия.

ЦСКА завърши втори в Първа лига, но УЕФА информира БФС, че клубът нарушава т.нар. тригодишно правило. Червените очакват окончателното решение, като, ако не бъдат допуснати до Лига Европа, мястото им ще бъде заето от четвъртия "Дунав".

По думите му се работи по селекцията. Треньорът, чийто договор беше удължен след добрите резултати през пролетта, се надявам, че до края на седмицата ще бъдат обявени първите нови футболисти.

"За постове още не е коректно да коментираме. До края на седмицата трябва да се съберем целия отбор. Пуснах националите до петък. Също Стойчо Атанасов, Тонислав Йорданов и Ангел Лясков. До петък трябва всички да се присъединят", каза Белчев.

ЦСКА се раздели с португалеца Руи Педро. Договорът му изтече и червените прецениха да не го подновяват. Клубът продаде вратаря Александър Конов и Красимир Станоев в "Дунав" и Румен Руменов в "Етър".

ЦСКА започва на 15 юни продажбата на сезонните карти, които могат да бъдат платени на две равни вноски началото му и по време на зимната пауза.

Dnevnik.bg