"Левски" привлече левия краен бранител Иван Горанов. 25-годишният футболист е третият юноша на сините, който се връща на "Герена" това лято, след вратаря Александър Любенов и полузащитника Георги Ангелов.

Горанов пристига в "Левски" като свободен агент, след като миналата седмица разтрогна договора си с пловдивския "Локомотив" по вина на клуба.

"Изключително съм щастлив, че се връщам на "Герена" и отново съм част от този велик отбор. За мен е огромна чест да играя за любимия си клуб", заяви пред клубната телевизия Иван Горанов, който подписа договор за три години.


Горанов пристига в школата на "Левски" през 2006 г., след като преди това изкарва кратък период в школата на ЦСКА. През 2010 г. той пробива до първия отбор, а през април 2011 г. прави дебют със синята фланелка.

В края на сезона защитникът се разделя с "Левски" и подписва с "Берое". Той играе за старозагорци до края на 2013 г., като през същата печели Купата и Суперкупата на България.

След това левият бек изкарва година и половина в "Литекс", преди да се установи в пловдивския "Локомотив", където най-накрая получава възможност да играе редовно.

"Не мисля, че ще ми трябва време за адаптация. Бил съм тук много време - и като юноша, и след това в мъжкия отбор", каза още Горанов.

По-рано днес ръководството на "Левски" обяви трансфера на бившия нападател на ЦСКА Серджиу Буш. Очаква се скоро в клуба да се завърне още един от сините юноши - Антонио Вутов, който през пролетта носеше екипа на "Ботев" (Пловдив).

Вутов игра за "Левски" до 2014 г., когато беше продаден на италианския "Удинезе". 21-годишният играч обаче все още няма официален мач за тима от Удине, след като беше преотстъпван последователно на "Коценза", "Лече" и "Ботев".

Dnevnik.bg