Световният шампион по бокс в тежка категория на версиите IBF и WBA Антъни Джошуа (19 победи от 19 мача, всички с нокаут) има ясни планове за следващите си мачове. Англичанинът, който през април нокаутира Владимир Кличко се изказа ласкаво за Кубрат Пулев, срещу когото трябва да направи задължителна защита на титлата от Международната боксова федерация.

Мачът между двамата зависи от това дали Кличко ще се съгласи на реванш срещу Джошуа, каквато клауза има в договора им.

"Надявам е, че ще има реванш с Кликчко. Ние отговорихме на очакванията, така че още един мач ще бъде нещо страхотно. Иска ми се само да нямам преживяване като в шестия рунд", каза Джошуа, който беше пратен в нокдаун в средата на мача от Кличко.

"Не се притеснявам, защото ако Кличко не се съгласи имам предизвикателство, отправено от Пулев", добави англичанинът.

Според него българският боксьор е на едно ниво с най-добрите.

"Той е талантлив, достатъчно опитен е, за да стигне дотук. Би се за световната титла и загуби от Кличко, но това беше в периода на доминация от Владимир. Пулев е велик боксьор и би се получил интересен мач", каза още световният шампион.

Наскоро промотърът на Джошуа, Еди Хърн обясни, че най-вероятно мачът му с Пулев ще бъде през пролетта на 2018 г.

Джошуа обясни още, че в полезрението му са още мачове с Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Публиката във Великобритания иска бой между двамата си най-добри боксьори.

"Винаги слушам какво искат хората и съм готов да се бия с него. Той е начело на моята листа, ако трябваше аз да избирам", каза Джошуа.

Фюри не се е боксирал, откакто сложи край на доминацията на Кличко в края на 2015 г., а от миналата година е без лиценз, след като беше уличен в употреба на кокаин. 28-годишният ирландец обяви, че се бори с депресия и зависимост от кокаин и алкохол, и временно се оттегли от бокса.

Боксовите специалисти обаче искат да видят британеца срещу най-добрия американски боксьор в момента Уайлдър (38 победи от 38 мача, 37 от тях с нокаут), който държи най-престижната титла в бокса – тази на Световния боксов съвет.

"За мач в Англия искам Фюри, а за такъв навсякъде по света Уайлдър", коментира лаконично шампионът.

За финал Джошуа за пореден път се прицели в обединяване на всички пояси в бокса. За последен път абсолютен световен шампион беше Ленъкс Люис, който стори това през 1999 г.

"Никога не трябва да се задоволяваш с минималното. Затова е по-добре да се целим нависоко. Според мен обединяването на титлите е напълно възможно".

Dnevnik.bg