Франция победи Англия с 3:2 в най-интересния приятелски мач от зона Еворпа. Тимът на Дидие Дешан затвърди реномето си на труден съперник за Трите лъва, побеждавайки ги за четвърти път от последните им шест двубоя.

Публиката на "Стад дьо Франс" видя истинско зрелище, като Англия повече рано чрез Хари Кейн, но до почивката домакините обърнаха с голове на Юмтити и Сидибе.

През втората част нов гол на Кейн донесе равенството, преди Дембеле да сложи точка на спора.

Това е втори пореден мач за Англия без победа, след като преди няколко дни тимът направи 2:2 с Шотландия в световна квалификация.

Освен това Трите лъва са без успех като гост на Франция вече 20 години. За последно те сториха това през юни 1997 г.

Срещата беше изгледана от новоизбрания президент на Франция Еманюел Макрон, заедно с министър-председателят на Великобритания Тереза Мей. Двамата се срещнаха по-рано през деня в Елисейския дворец, а след това бяха на "Стад дьо Франс".

Преди излизането на двата отбора на терена духов оркестър изпълни хита на "Оейзис" от 90-те "Не гледай назад с ярост" в реакция ан терористичните атаки.

На самия терен домакините започнаха по-добре и още в първата минута бяха близо до това да изненадат вратаря Том Хийтън. Стражът на англичаните не се намеси добре при центриране и топката за малко не влетя в мрежата му.

Въпреки това в 9-ата минута Англия излезе напред в резултата. Атака като по учебник на гостите завърши с гол на Хари Кейн. Преди това Стърлинг подаде с пета към Райън Бъртранд, а той с идеално центриране задължи Кейн да вкара.

До почивката Франция беше по-активният отбор и заслужено обърна резултата. Домакините на два пъти се възползваха от лоша игра в защита на Англия и вкараха идентични попадения.

В 22-ата минута Жиру се извиси след изпълнение на фаул и стреля с глава, но Хийтън изби. При добавката обаче нямаше кой да спре централния защитник Юмтити – 1:1.

Само две минути преди паузата ситуацията се повтори. Английските защитници оставиха Осман Дембеле да пробие между тях и да стреля, но Хийтън с нова атрактивна намеса спаси. На празната врата обаче Джибрил Сидибе изведе "петлите" напред.

Секунди подновяването на играта англичаните получиха нов шанс, след като Варан препъна Деле Али в пеналта. Съдията отсъди дузпа, а след кратка консултация с асистентите си и гледане на видеоповторение изгони защитника на Франция.


От бялата точка Кейн беше точен и вкара 11-ия си гол в последните си 5 мача за Англия и клубния си тим "Тотнъм".

До края на двубоя на терена имаше един отбор и това беше Франция. Въпреки, че бяха с човек по-малко домакините имаха куп положения. На няколко пъти последният пас убягна на "петлите", а Килиан Мбапе удари гредата.

В 78-ата минута Дембеле вкара трети гол и окончателно сломи англичаните. Триходова комбинация с Погба и Мбапе завърши с точен диагонален шут – 3:2.;

Dnevnik.bg