Шампионът от "Ролан Гарос" Рафаел Надал ще пропусне турнира на трева в "Куинс", обявиха организаторите. Те обясниха, че испанецът е бил посъветван от лекарите си.

"Много съжалявам, че няма да мога да играя следващата седмица. Тъжен съм, че се стигна до това решение, защото обичам "Куинс" - спечелих турнира през 2008 г. и всеки път, когато съм стигал финала на "Уимбълдън", е било след участие в "Куинс", заяви Надал.

В миналите два месеца испанецът показа, че се връща към най-добрата си форма. Той спечели турнирите в Монте Карло, Барселона и Мадрид, за да се стигне до историческата му десета титла от "Ролан Гарос".

Той си пожела след няколко почивни дни да се възстанови и да е готов за игра. "На 31 години след дългия сезон на клей, емоциите от "Ролан Гарос" и след като говорих с щаба си и доктора, реших, че тялото ми има нужда от почивка, ако искам да съм готов да играя на "Уимбълдън", добави Надал.

В "Куинс" ще играят шампионът и водач в световната ранглиста Анди Мъри, Стан Вавринка, финалистът от миналия сезон Милош Раонич, както и българинът Григор Димитров, който спечели надпреварата през 2014 г.

Dnevnik.bg