Асоциацията на футболните фенове в Англия (FSF) разкритикува предложението да има мачове във Висшата лига от 19:45 местно време (21:45 българско). Според тях късният час ще затрудни придвижването на привържениците и може да доведе до празни места по стадионите.

"Вече имаме твърде много двубои в неудобен за феновете час, особено за тези, които трябва да пътуват големи разстояния. Телевизионните оператори разчитат на атмосферата, създадена от привържениците, което прави техния продукт атрактивен", се казва в изявлението на FSF.

Промените бяха предложени на телевизионните оператори и ръководството на Висшата лига. Ако те бъдат одобрени, броят на излъчваните на живо мачове във Великобритания ще се увеличи от 168 на 190 от сезон 2019/2020 г.

 

"Какво впечатление биха оставили празните трибуни? И все пак явно операторите и Висшата лига са решени да насрочват мачове в часове, които още повече ще затруднят присъствието на феновете", допълват от FSF.

Според асоциацията зад предложението стои BT Sport, един от сегашните притежатели на правата за излъчване на мачовете от Висшата лига. Финално решение за новия договор за излъчване ще бъде взето през февруари 2018 г.

Дневник