Резултатът беше откри още в четвъртата минута с фантастичен гол на Давид Трезеге. Французинът получи технично центрира от Фиго и прати топката във вратата с мощен шут от воле с левия крак.

Четири минути по-късно Раян Гигс пусна меко центриране към Бербатов. Той се пребори за високата топка и свали с глава към далечната греда, където Марчена си вкара автогол в опит да попречи на Роби Кийн да отбележи отблизо - 1:1.

В 11-ата минута най-дейният в състава на Фиго - Мичел Салгадо, беше оставен да навлезе в наказателното поля отляво и да стигне до границата на вратарското поле. Оттам той намери непокрития Трезеге, който спокойно насочи топката в опразнената част на вратата.

В следващите минути тимът на Фиго продължи да бъде по-активен, особено по десния фланг, където Салгадо не спираше да снове при наличието на Христо Стоичков на крилото. В 30-ата минута носителят на Златната топка за 1994 г. беше заменен от наследника си в националния отбор Мартин Петров.

"Малко сме се поотворили. Всичките са велики играчи, но малко се изморяват. Но все пак са талантливи", коментира треньорът на отбора на Бербатов Мартин Йол.

С появата на Петров на фланга "Юнайтед старс" заигра по-активно в атака. В 44-ата Бербатов беше изведен зад защитата, овладя топката в близост до аутлинията и сервира топката на Роби Кийн, който не сбърка на метър от голлинията.

В началото на втората част бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров се появи на мястото на Красимир Балъков под бурните овации на публиката. Балъков пък пое ролята на асистент на Мартин Йол.

"Трябваше да вляза в ролята на помощник, защото много млади български футболисти играха второто полувреме, а Мартин Йол не ги познаваше", каза с усмивка бившият футболист на "Спортинг" и "Щутгарт".

"Тези хора сме ги гледали само по телевизора, стремим се да им подражаваме като хора и играчи. Чувството да играеш с тях е несравнимо", заяви защитникът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски, който беше първият появил се в игра сред повиканите от Бербатов млади български играчи.

На почивката бяха раздадени и годишните награди на фондацията на Бербатов. Отличени бяха девет деца в сфери - изкуство: Вяра Пенчева (1-4 клас), Виктор Владков (5-8 клас) и Мариян Маврова (9-12 клас); наука: Огнян Огнянов (1-4), Иван Тагалев (5-8) и Евгени Кайляков (9-12); спорт: Преслава Добрева (1-4), Момчил Петков (5-8) и Моника Димитрова (9-12).

В 54-ата минута Симао Саброса се измъкна от защитата след подаване от дълбочина и хладнокръвно преодоля Дейвид Джеймс, останал очи в очи с него - 3:2 за "Ол старс".

Седем по-късно Кийн пропусна да изравни, изведен сам срещу вратаря Леман след страхотен пас с пета на Бербатов. В 69-ата минута обаче бившият нападател на "Тотнъм" и "Ливърпул" не сгреши отблизо след отлично центриране на Мартин Петров от левия фланг.

"По-уморен съм, отколкото едно време след два мача за три дни. Но да съм тук и да видя тази публика е най-хубавото нещо. Искам да благодаря на всички хора, които са тук", заяви Луиш Фиго, след като беше заменен в 70-ата минута.

Участниците в мача

"Юнайтед старс": Димитър Бербатов, Дейвид Джеймс, Гари Невил, Фил Невил, Неманя Видич, Патрис Евра, Пол Скоулс, Раян Гигс, Красимир Балъков, Христо Стоичков, Роби Кийн, Стилиян Петров, Мартин Петров, Божидар Чорбаджийски, Божидар Краев, Ивайло Чочев, Георги Миланов, Кирил Десподов, Калоян Кръстев, Антонио Вутов, Тодор Неделев, Ияд Хамуд.

"Ол старс": Луиш Фиго, Йенс Леман, Иван Кордоба, Мичел Салгадо, Карлос Марчена, Робер Пирес, Предраг Миятович, Яри Литманен, Димаш, Кристиан Карембьо, Давид Трезеге, Себастиан Фрай, Селестин Бебаяро, Еманюел Пти, Луиш Боа Морте, Симао Саброса, Шота Арвелазе и Даниел Боримиров.