Григор Димитров ще изиграе днес първия си мач на тревни кортове за 2017 г. Българският тенисист се изправя срещу поляка Йежи Янович, с когото се познават отлично от юношеските си години, а при мъжете винаги правят много оспорвани мачове.

Димитров и Янович се срещат в двубой от втория кръг на турнира oт категория АТП 250 в Щутгарт. Мачът им е трети в програмата на централния корт и ще започне не преди 16.00 часа. "Евроспорт 2" ще предава пряко срещата.

Българинът почиваше в първия кръг като номер 2 в основната схема. Той остана най-високо поставеният тенисист в турнира, след като вчера Роджър Федерер загуби от германския ветеран Томи Хаас след пропуснат мачбол. 

Янович, който заради множество проблеми с контузии се намира на 155-ото място в света, преодоля първия кръг след успех над руснака Андрей Кузнецов с 6:4, 3:6, 6:3.

Днешната среща ще е четвърта между Димитров и Янович. 26-годишният българин спечели последните им две срещи - 4:6, 6:3, 7:5 по пътя към титлата в София и 6:3, 7:6 (4) на мастърса в Рим през 2015 г. 26-годишният поляк триумфира в първия им двубой - 6:4, 3:6, 6:3 на мастърса в Синсинати през 2014 г.
Янович има само четири мача на ниво АТП през 2017 г., като основно се подвизава в турнирите от сериите "Чаланджър". Той отпадна в първите кръгове на Australian Open и "Ролан Гарос", а единственият му успех в надпревара от световния тур беше срещу Дуди Села в първия кръг в София.

Димитров също няма добри резултати през последните месеци, но се сезонът на тревни кортове да го върне към страхотната форма от началото на сезона, когато спечели две титли и игра полуфинал на Australian Open.


Най-добрият български тенисист започва сезона на трева под №12 в световната ранглиста. Той се намира само на 90 точки от първата десетка на света, която се затваря от Александър Зверев.

Победителят от мача между Димитров и Янович ще играе във втория кръг в Щутгарт срещу французина Беноа Пер или германския квалификант Петер Гойовчик.

Дневник