"Саутхемптън" уволни мениджъра си Клод Пюел. 55-годишният французин се задържа на поста само един сезон, като изведе "светците" до осмото място във Висшата лига и до първи турнирен финал от 14 години насам.

"Търсенето на нов мениджър вече е в ход. Сигурни сме, че ще намерим правилния човек, който да се впише в дългосрочната визия за развитието на клуба", се казва в изявлението на ръководството на "Саутхемптън".

Пюел пое отбора миналото лято, за да замени преминалия в "Евертън" Роналд Куман. Французинът е третият мениджър, който напуска "Саутхемптън" в последните три години. През 2014 г. Маурисио Почетино си тръгна в посока "Тотнъм". 

Пюел записа 20 победи, 13 равенства и 20 загуби в 53-те си мача начело на "Саутхемптън". През февруари "светците" играха финал за Купата на лигата, като загубиха драматично от "Манчестър юнайтед" с 2:3 с гол на Златан Ибрахимович в 87-ата минута.

Пюел успя и да задържи отбора в челната осмица, въпреки че в средата на сезона трябваше да смени изцяло централната двойка в защита, след като Жозе Фонте премина в "Уест хем", а Върджил ван Дайк се контузи дълготрайно.

Въпреки че "Саутхемптън" беше много труден за побеждаване отбор, дефанзивният стил на "светците" под ръководството на французина предизвика доста критики от феновете.

"Всички в "Саутхемптън" благодарят на Клод за упоритата му работа и отдаденост през тази година. Върхът на сезона беше паметният ден на "Уемлби", който нашите фенове винаги ще ценят много високо", заявиха още от клуба.

Пюел е третият мениджър от Висшата лига, който се разделя с отбора си след края на сезона. Сам Алърдайс напусна "Кристъл палас" и обяви край на кариерата си на клубно ниво, а "Уотфорд" уволни Валтер Мадзари и го замени с Марко Силва.

Дневник