Българският тенисист Григор Димитров започна несполучливо сезона на трева. Той допусна скоростна загуба с 6:7 (4), 3:6 от Йежи Янович в Щутгарт.

Срещата продължи 1.19 часа и приключи със само един пробив.

Димитров беше най-високо поставеният тенисист в надпреварата, след като в сряда Роджър Федерер загуби от германския ветеран Томи Хаас след пропуснат мачбол.

Българинът и полският му съперник разчитаха много на сервиса си. Първият сет премина на един дъх без възможности за пробив. Димитров дори записа забележително постижение, като не даде нито една точка на Янович в първите си пет сервис-гейма.

В тайбрека полякът направи минипробив, който Димитров върна и изравни за 4:4. След това 155-ият в света тенисист взе три поредни точки и приключи сета.

Вторият продължи в същото темпо, като до 3:3 двамата си размениха по два сервис гейма на нула. Седмият гейм се оказа най-дългият в мача, като в него Димитров имаше отлични възможности да пробие, след като поведе с 40:15. Съперникът му обаче изравни, а след това спаси още един брекпойнт и взе подаването си.

В осмия гейм полякът проби с първата си възможност в мача, а веднага след това сложи точка на спора за нов гейм на нула.

Димитров вече насочва вниманието си към турнира в "Куинс", който е следващата седмица. Българинът е шампион в надпреварата от 2014 г.

Дневник