Футболно шоу с участието на световни звезди ще се проведе в Стара Загора на 20 септември. Организатори са местната община с подкрепата на Христо Стоичков.

Бившият футболист заяви, че ще покани звезди от "дрийм тима" на "Барселона" от 1992 г. и свои приятели. Събитието беше представено от Стоичков и кмета на града Живко Тодоров, като това се случи ден след благотворителното шоу на Димитър Бербатов и Луиш Фиго.

Шоу мачът ще е на стадион "Берое" и е част от програмата "Стара Загора - Европейски град на спорта 2017". Билетите струват от 30 до 80 лева и ще се продават в мрежата на Еventim, както и в магазина на стадиона.

"Имам симпатии към този град. Стара Загора заслужава такова голямо мероприятие", каза Стоичков. "В днешно време е трудно да доведеш световни звезди, но преди месец разговарях с Хосе Мария Бакеро, за да направим един мач – "дрийм тима" на "Барселона" от 1992 г. срещу приятели на Христо Стоичков. Искам този град да види футболисти, които иначе ще гледа само по телевизията."


По думите на Стоичков за шоуто ще пристигнат световни и европейски шампиони, което "е добре за авторитета на самия град". "Жителите на Стара Загора винаги са ми давали кураж и са ме аплодирали, така че аз трябва да им върна жеста – те го заслужават."

Преди година Стоичков отбеляза 50-годишния си юбилей със зрелищно футболно събитие на "Васил Левски" в София. Тогава той събра световни звезди, сред които и свои бивши съотборници от "Барселона".

"За юбилея ме уважиха много футболисти, надявам се и сега да дойдат в Стара Загора. Аз не забравям откъде съм тръгнал и искам да преминем през почти всички градове. Нас парите не ни интересуват. Наскоро дойдох от другия край на света, за да уважа един човек, който го заслужава – Димитър Бербатов. Сега можем само да се надяваме се, че на 20 септември в Стара Загора ще е слънчево", допълни Стоичков.

Дневник