Звездата на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо е поискал да напусне Испания още това лято, обяви португалският вестник "А Бола". В челната си новина днес изданието твърди, че решението му е "необратимо" и голмайсторът на мадридчани вече е информирал президента на клуба Флорентино Перес

Според "А Бола" Роналдо е бил "възмутен" от решението на испанската прокуратура да му повдигне обвинения в данъчни измами. Португалецът ще бъде съден за предполагаемо укриване на 14.7 милиона евро, дължими върху имиджовите му права в периода между 2011 и 2014 г.

Обвиненията се основават на разследване на данъчните власти в Испания. То започна през миналата година, когато името на четирикратния носител на "Златната топка" се появи във Football Leaks.

Когато се появи информацията, че е разследван от данъчните, Роналдо категорично отрече. Той заяви, че всичко е лъжа. Сега звездата на "Реал" отново отрече обвиненията и каза, че съвестта му е чиста.

Португалецът получи подкрепата и от клуба си. "Реал" има пълно доверие в Кристиано, за когото разбираме, че е действал в съответствие със законността по отношение на изпълнението на неговите фискални задължения. Ние сме абсолютно сигурни, че той ще докаже своята невинност в този процес", се казва в изявлението на белите.

След като излезе публикацията на португалския "А Бола", водещите мадридски издания "Ас" и "Марка" също я публикуваха.

"В позиция сме да потвърдим, че разочарованието на настоящия носител на "Златната топка" е истина и той обмисля взимането на драстично решение", пише "Марка". И допълва, че ръководните фактори в клуба веднага са започнали офанзивна по успокояването на Роналдо, за да остане той в "Реал".

В последните сезони 32-годишният играч често е бил свързван с трансфери в "Манчестър юнайтед" и "Пари сен жермен", които имат голямо желание да го привлекат. Подобна сделка се оценява на 200 млн. евро.

 Дневник