Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов си пожела съставът да продължи с добрите си изяви от домакинския турнир във Варна и да се класира за финалния кръг в Световната лига.

"Искаме да се класираме за финалите. Целта ни е да подобряваме играта си и да побеждаваме във всеки мач. Желанието ни е да покажем нивото от мачовете във Варна", каза Константинов.

Националите започват участието си в последния турнир от предварителния кръг в надпреварата в 0.10 часа в полунощ в петък срещу събота срещу олимпийския шампион Бразилия в Кордоба, Аржентина. Преди седмица българите победиха "селесао" за първи път от десет години.

Другите съперници са миналогодишният победител в Световната лига Сърбия и домакинът Аржентина.

България се представи силно в домакинския турнир във Варна преди седмица. Националите се справиха в пет гейма със световния шампион Полша, но допуснаха загуба срещу Канада.

Към момента българите са осми от 12 отбора във водещата група с три победи и осем точки. Първите шест отбора в подреждането ще участват на финалния турнир в Куритиба, Бразилия.

Дневник