БФС изчаква официална информация от УЕФА за това кой ще е третият български отбор, който ще играе в Лига Европа, обявиха от футболния съюз пред "Дневник". Жребият за предварителните кръгове е в понеделник, а все още няма яснота дали в него ще бъде включен вторият в първенството ЦСКА или четвъртият "Дунав".

Сайтът на УЕФА показва, че в списъка с участниците в жребия фигурира "ЦСКА София", като уточнява, че списъкът е предварителен и трябва да бъде потвърден. "До момента няма нищо официално", заяви заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев.

Червените завършиха втори в Първа лига, но бяха уведомени, че УЕФА няма да ги допусне в евротунирите в следващите три години, тъй като приема, че клубът е нов и нарушава т.нар. "тригодишно правило". От клуба заявиха, че ще обжалват в Спортния арбитражен съд в Лозана. 

Очакваше се яснота по казуса да има днес. В началото на седмицата треньорът на червените Стамен Белчев коментира, че от решението зависи как ще протече подготовката.

До момента червените не излизат с информация, а от ръководството не отговарят на обажданията на "Дневник".

"Случващото се само доказва, че БФС е постъпил правилно по казуса", коментира Колев. Футболният съюз реши третият "Левски" да играе бараж с "Верея", вместо да приеме спирането на ЦСКА от Европа за окончателно и да даде директна квота на сините, а четвъртият "Дунав" да играе в баража.

Дневник