Шефът на "Макларън" Зак Браун е сигурен, че ще успее да задържи в отбора голямата си звезда Фернандо Алонсо. Американецът отрече да има търкания между отбора и двукратния световен шампион, за каквито се говори напоследък.

"Макларън" има огромни проблеми от началото на сезона и след седем старта е единствения отбор, който все още не е спечелил точка.

Доставчикът на двигатели "Хонда" не успява да навакса изоставането си от останалите, което най-вероятно ще доведе и до раздяла между японците и "Макларън".

Браун е поставен в трудна ситуация, защото трябва да балансира между бизнеса, който е свързан с "Хонда" и интересите на пилотите.

"В отбора няма никакви търкания, още по-малко между Алонсо и някои от членовете на екипа. Всички гледаме в една посока и искаме да развиваме колата", каза Браун.

Той вярва, че ще успее да задържи Алонсо и през 2018 г. По-рано през годината испанецът каза, че ще мисли върху бъдещето си през септември, ако дотогава "Макларън" започне да печели точки и да се бори за подиуми.

"Фернандо е наш пилот и това е всичко, което ни интересува. Другото са интерепретации", каза американецът.

В същото време обаче се засилиха слуховете, че Алонсо ще се пробва в други автомобилни серии. По-рано през годината той участва в 500-те мили на Индианаполис и се представи добре, докато проблем в двигателя не го принуди да се откаже.

Алонсо обясни, че голямата му цел занапред ще бъде спечелване на Тройната корона в автомобилизима. Тя включва победа в Гран при на Монако от Формула 1, "24-те часа на Льо Ман" и "500-те мили на Индианаполис".

"Гледах го в Инди 500 и се представи много добре. Фернандо е природно бърз. Сигурен съм, че следващата му стъпка е Льо Ман", каза бившият пилот от Ф1 Рубенс Баричело, който сега кара в "Льо Ман".

Dnevnik.bg