Ръководството на "Дунав" (Русе) обяви, че се готви за завръщане в европейските клубни турнири след 42-годишна пауза. Русенци очакват да получат мястото на ЦСКА в Лига Европа и заявиха, че вече са стартирали процеса по картотекиране на футболисти.

"Дунав" още очаква формалната зелена светлина, за да получи заслуженото си място в Европа, като това трябва да се случи след заседание на УЕФА в понеделник, когато ще се утвърди окончателният списък с участващи отбори", се казва в изявлението на официалния сайт на клуба.

От "Дунав" публикуваха списъка с възможни съперници, описание на част от отборите, които очакват да срещнат, както и обяснение как функционира жребият за квалификациите.

"В понеделник, ако всичко се развие според очакванията на всички в Русе, "Дунав" ще бъде представляван от своя изпълнителен директор Ивайло Петков на жребия. Русенци се очаква и да използват своя градски стадион в Русе, който очаква формално разрешение от УЕФА за първия и втория предварителен кръг на Лига Европа", заявиха още от клуба.

"Дунав" завърши на четвърто място при завръщането си в първото ниво на българския футбол след 25-годишно отсъствие. Клубът се надява, че УЕФА ще отмени решението на Българския футболен съюз (БФС) да даде лиценз на втория в класирането ЦСКА.

Жребият за първия квалификационен кръг на Лига Европа е в понеделник, а първите мачове ще се играят на 29 юни. "В случай на благоприятен за нас развой, сме готови да реагираме адекватно", заявиха още от "Дунав".

Dnevnik.bg