Селекционерът Пламен Константинов остана разочарован от липсата на решителност и характер у българските волейболисти в решаващия двубой с Аржентина (1:3).

Националите се нуждаеха от победа, за да се класират за финалите на Световната лига за пръв път от 2013 г., но загубиха от отбор, който не играеше за нищо в този мач.

"Не искам да говоря за представянето на Аржентина, ще коментирам само моя отбор. Не мисля, че заслужавахме да спечелим. Не показахме решимостта и характера, които са необходими за един решаващ мач. Трябваше да играем по съвсем различен начин", заяви Константинов на пресконференцията след двубоя.

България завърши турнира на девета позиция с четири победи и пет загуби, с колкото остана и последният класирал се за финалната шестица отбор - САЩ. Аржентина се нареди на десето място с три победи, две от които срещу българския състав.

"Не показахме, че искаме да спечелим и да продължим напред. Изпуснахме отличен шанс днес, както направихме и в други мачове. Трябва да се научим как се играят такива мачове", завърши Константинов. 

Дневник