Изпълнителният директор на "Байерн" (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге отрече слуховете, че баварците се интересуват от звездата на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо.

"Свикнали сме със спекулациите по време на трансферния период. По правило запазваме мълчание, но искаме веднъж завинаги да изясним, че слуховете за Кристиано Роналдо са неоснователни", каза Румениге.

Роналдо е център на трансферни спекулации, след като португалския вестник "Бола" и испанските "Ас" и "Марка" написаха, че 32-годишният нападател иска да напусне "Реал". Футболистът ще бъде съден от испанската прокуратура за укриване на 14.7 милиона евро, дължими върху имиджовите му права в периода между 2011 и 2014 г.

Сънародникът и съотборник на Роналдо в "Реал" Пепе е предложил на носителя на четири "Златни топки" да подпише с ПСЖ, пише "Марка". Защитникът се опитал да убеди Роналдо, че белите са се отнесли с пренебрежение към него, след като не са го защитили в обвиненията за данъчни измами.

Роналдо е свързван и с трансфер в предишния му клуб "Манчестър юнайтед". Бившият футболист на "Юнайтед" и "Реал" Дейвид Бекъм заяви, че португалецът трябва да се върне обратно при "червените дяволи".

В момента 32-годишният нападател е с националния отбор на Португалия в Русия, където се провежда Купата на конфедерациите.

Дневник