"Левски" започна контролите от предсезонната подготовка със загуба от "Черно море". На стадиона в Правец сините отстъпиха срещу тима на Георги Иванов - Гонзо с 0:1, а единственото попадение в мача отбеляза Иван Коконов в 53-ата минута.

Приятелската среща не беше предавана от клубната телевизия на "Левски", а камери на други медии не бяха допуснати.

Бурабия иска да напусне

Спортният директор на "Левски" Даниел Боримиров и старши треньорът Николай Митов обявиха, че Мехди Бурабия отказва да остане в отбора. Френският халф ще бъде глобен, тъй като по думите на Боримиров води преговори за трансфер в Турция без разрешението на клуба.

В понеделник Бурабия не тренира с отбора под претекст, че е контузен. Днес 25-годишният играч е напуснал лагера в Правец. Очаква се в близките дни той ще премине в турския "Коняспор".

"20 пъти говорих с него, през пет минути ми звъни по телефона. Не искал да играе за "Левски". Ето, казвам ви го, да го знаете", заяви старши треньорът Николай Митов след контролата с "Черно море".

БТА твърди, че първоначално "Левски" е отхвърлил оферта за Бурабия на стойност около 250 хиляди евро, но е получил близо два пъти по-добро второ предложение и ще го приеме.

"Има предложение (от друг отбор), казах му да ми каже направо, а не да ми заобикаля с феновете. Той има договор до 2018 г., искам го в отбора. Това е човек, който е основната на отбора, и ти казва, че не иска да играе в "Левски", допълни той.

По думите на Митов евентуална раздяла с Бурабия ще е голяма загуба за "Левски" с оглед продажбата на Божидар Краев в датския "Мидтиланд". "В момента изчаквам", заяви Митов, попитан сега около кого ще се гради основната на тима. "Отдавна чакам двама футболисти в средата на терена."

Много за изчистване

Митов не остана доволен от показаното срещу "Черно море", но заяви, че основната цел на проверката е била друга. "Като цяло имам много забележки, но в този мач ме интересуваше до 80-ата минута физическото състояние на футболистите. Това търся в този момент."

"Имам десет дни, където почвам да чистя в тактически план. Тук наблегнахме пет-шест дни във физически план и това беше най-важното. Да, не трябва да губим в такава контрола. Не съм доволен от неща, които трябва да премахваме. Ще направя анализ на футболистите след мача с видеоразбор", каза още Митов. 

Треньорът е сигурен, че до началото на квалификациите в Лига Европа (29 юни) много неща в играта на отбора ще се подобрят. По думите му най-важното е играчите с травми да бъдат на линия, за да може целият състав да се подготвя заедно.

"Все още не съм гледал съперника (черногорския "Сутиеска"), сега почваме да ги гледаме. Няма нещо, което да ме притеснява", завърши Митов.

Съставите

"Левски": Митрев, Цветкович, Яблонски, Пиргов, Горанов, Ангелов, Панайотов, Прохазка, Орачев, Мапуку, Адениджи (като резерви влязоха Любенов, Нар, Кабов, Димитров, Иванов, Ташев).

"Черно море": Михайлов, Сукуп, Станчев, Александров, Витиня, Старокин, Огнянов, Илиев, Божилов, Зехиров, Кузма (като резерви влязоха Дюлгеров, Янчев, Костадинов, Хасани, Томбак, Минков, Коконов, Балджийски).

Дневник