"ЦСКА - София" призова привържениците си за търпение и спокойствие. Клубът даде да се разбере, че походът към Нион може да има обратен ефект.

Във вторник следобед привърженици на червените заявиха, че се организира пътуване с автобуси и автомобили до швейцарския град, в който е седалището на УЕФА. Целта им била мирен протест след решението клубът да не бъде допуснат до участие в евротурнирите.

Изненадващото беше, че информацията за организираното пътуване беше публикувана в официалния сайт на червените. По-късно фенклубът "Сектор Г" обяви, че няма нищо общо в инициативата.

"ПФК ЦСКА благодари за изразената готовност да защитите клуба и неговите права в Нион. Ръководството на клуба ви призовава да изчакаме решението на КАС (спортния съд в Лозана) преди предприемането на каквито и да било други действия. Нагнетяването на допълнително напрежение преди решението на съда в Лозана не би донесло позитиви за нашите справедливи искания", обявиха от клуба.

Червените посочиха, че са предприели "всички необходими законови мерки за защита на легитимното и извоювано на спортния терен право на клуба да участва в Лига Европа през настоящия сезон". "Бъдете сигурни, че нашият клуб няма да остане безучастен при каквото и да е развитие на казуса", добавят от "Българска армия".

Дневник