Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер смята, че отборът му е можел да спечели Шампионската лига през 2006 г., ако видеоповторенията са били въведени по това време. Като почитател на тази технология той приветства включването й в играта.

Помолен да посочи конкретни ключови случаи, при които видеоповторенията биха били решаващи, френският специалист каза: "Бих избрал изравнителния гол на "Барселона" (на Самуел Ето'о) във финала на Шампионската лига през 2006 г., защото имаше засада, а ние водехме с 1:0 половин час преди края."

"Това е отличието, което ми липсва тук. И това е най-важното за мен", каза Венгер, цитиран от ESPN.

По думите му на второ място би наредил показването на втория жълт картон на Робин ван Перси - отново в мач с "Барселона" в Шампионската лига, но през 2011 г. Според мениджъра на лондончани това решение било трудно за приемане и е убило възможностите на "Арсенал".

Не трето място сред спорните отсъждания в кариерата си в клуба постави и пресен случай - изгонването на Лоран Кошчелни и отсъждането на дузпа, когато Левандовски (в осминафинала в Шампионската лига с "Байерн") беше в засада."

Венегер добави, че тези положения му идват в съзнанието, но "може би забравя още много".

Използването на технологиите във футбола се тества от години. В момента видеопрегледите са част от Купата на конфедерациите в Русия. Два пъти се наложи ключова намеса по време на победата на Чили с 2:0 срещу Камерун.

 Дневник