ЦСКА записа престижна победа в предсезонната си подготовка срещу петкратния шампион на Русия "Зенит" (Санкт Петербург). Червените се наложиха с 2:1, като обърнаха резултата.

Срещата, която се игра в градчето Гоинг беше изгледана от голяма група фенове на ЦСКА.

Воденият от Роберто Манчини, отбор поведе още в 15-ата минута, когато Андрей Панюков се възползва от грешка в червената защита.

Вратарят на ЦСКА Георги Китанов не прецени едно центриране, избивайки го право на пътя на Панюков, който без проблем се разписа.

До края на първата част българскит състав беше по-активен и притисна завършилия на трето място в руската Висша лига.

Гол на Каранга беше отменен заради засада, но в 43-ата минута бразилецът се реваншира като изравни.

Новото попълнение Енрике се справи с двама руснаци, подаде на Десподов, а центрирането на национала се превърна в асистенция за Каранга.

През втората част "Зенит" излезе с много променен състав, пълен с млади футболисти, които не успяха да се противопоставят на ЦСКА. Червените стигнаха до втори гол в 64-ата минута чрез Меркадо.

До края на мача и двата отбора имаха възможности, като Кубемба пропиля най-добрите за ЦСКА, а Панюков удари гредата за руснаците.

"Доволен съм от играта, добре е щом побеждаваме отбор като "Зенит". Ще работим върху постоянството в играта, защото това е най-важното на този етап", каза след мача треньорът Стамен Белчев.

Той разкри, че очаква в близките дни ЦСКА да подпише с нов вратар, но чака и още футболисти.

Следващата контрола на червените е в петък срещу румънския "Университатя Крайова".

Dnevnik.bg