"Левски" срещу "Лудогорец" е най-интересният мач от първия кръг на новия сезон в Първа лига. Жребият за новото първенство беше изтеглен днес в базата на БФС в Бояна.

Освен сблъсъка между шампиона и третия от миналия сезон, първият кръг предлага и едно столично дерби - "Славия" срещу ЦСКА.

Любопитното е, че през миналия сезон двата тима отново се срещнаха в първия кръг, но тогава домакин бяха червените.

Старозагорските тимове "Берое" и "Верея" оформят другото дерби от първия кръг. Новият треньор на зелено-белите Александър Томаш ще дебютира начело на тима срещу бившия си отбор.

От новаците, "Етър" и "Септември" стартират сезона с домакински мачове срещу "Локомотив" (Пловдив) и "Дунав , докато "Витоша" (Бистрица) ще гостува на "Черно море".

"Лудогорец" ще има доста натоварен старт на сезона. Три-четири дни преди мача с "Левски" тимът на Георги Дерменджиев ще гостува на "Жалгирис" в квалификациите на Шампионската лига, а след реванша с латвийците идва гостуване на ЦСКА във втория кръг на Първа лига.

Последните две гостувания на шампионите на стадион "Българска армия" бяха белязани от скандали, породени от напрежението по оста Кирил Домусчиев - Гриша Ганчев.

Първата среща между ЦСКА и "Левски" ще е в последния, 13-и кръг от първата половина на редовния сезон. Първото пловдивско дерби между "Ботев" и "Локомотив" ще е в десетия кръг.

Първенството започва на 14 юли. Есенният дял ще завърши на 12 декември, а пролетния ще стартира на 16 февруари. Шампионатът ще приключи на 24 май с баржа за Лига Европа.

Двубоят за Суперкупата е на 9 август, а финалът за Купата на България ще се играе на 9 май.

Програма за първия кръг в Първа лига

"Славия" - ЦСКА
"Ботев" (Пловдив) - "Пирин"
"Черно море" - "Витоша" (Бистрица)
"Левски" - "Лудогорец"
"Септември" - "Дунав"
"Берое" - "Верея"
"Етър" - "Локомотив" (Пловдив)

Dnevnik.bg