Домакинът Русия напуска Купата на конфедерациите, след загуба от Мексико и остана на трето място в своята група А. Сборная отстъпи с 1:2, въпреки че поведе в резултата.

Пълният стадион "Арена Казан" очакваше победа от момчетата на Станислав Черчесов, които започнаха много добре. Всичко в играта на Русия вървеше, а в 25-ата минута Александър Самедов откри резултата.

Съотборникът на Ивелин Попов в "Спартак" (Москва) вкара с прострелен удар по диагонала.

Руснаците обаче допуснаха много елементарно Мексико да изравни само пет минути по-късно. Точен беше централният защитник Нестор Араухо.

Бранителят прехвърли с глава Игор Акинфеев, който не се намеси добре при центриране.

След почивката Русия се хвърли в атаки, след като равенсвото устройваше ацтеките. Мексиканците разчитаха на контраатаки и дебнеха за своя шанс.

Той се откри в 51-ата минута след нов подарък от вратаря на Русия. Акинфеев реагира колебливо при една изритана топка излезе на границата на наказателното поле, но беше изпреварен от Лосано, който с глава вкара в опразената врата.

Положението за Сборная стана още по-тежко след червен картон на Юрий Жирков, който удари съперник без топка.

Русия отпада в груповата фаза на домашния си турнир, който трябваше да бъде генерална репетиция за тимът на Станислав Черчесов преди световното първенство догодина.

В другия мач от същата група Португалия разби аутсайдера Нова Зеландия с 4:0 и му нанесе трета загуба.

Европейските шампиони поведоха чрез Кристиано Роналдо от дузпа в 33-ата минута, а само 4 по-късно точен беше и Бернардо Силва.

След почивката португалците вкараха още два гола чрез Адриен Силва и Нани и си подпчетаха първото място в групата.

Класиране в група А
1. Португалия 7:2 7
2. Мексико 6:4 7
3. Русия 3:3 3
4. Нова Зеландия 1:8 0

Dnevnik.bg