"Лудогорец" записа втора победа в контролите на австрийска земя, надигравайки "Зенит" с 1:0. Няколко дни след ЦСКА, шампионите също победиха най-богатия клуб в Русия, а точен беше десният бек Сисиньо в 23-ата минута.

Българският отбор започна добре двубоя и заложи на традиционния си стил с продължително задържане на топката.

Първата добра възможност се откри именно пред разградчани в 7-ата минута, когато Анисе стреля с глава. Той беше оставен непокрит, но ударът му мина близо до десния стълб.

Петкратнит шампион на Русия се поактивизира и четвърт час след началото можеше да вкара на два пъти. И при двете ситуации Артьом Дзюба затрудни българската защита с присъствието си, но ударите му с глава срещнаха гредите.

В 23-ата минута "Лудогорец" откри чрез десния бек Сисиньо. Той се включи в атаката, получи страхотен пас от Светослав Дяков и от малък ъгъл простреля Юри Лодигин – 1:0.

До края на почивката разградчани дадоха и сериозна жертва, след като капитанът Дяков напусна с контузия.

През втората част темпото сериозно спадна, като Роберто Манчини заложи на доста млади футболисти и ветераните Иванович и Анюков.

"Лудогорец" напълно контролираше играта и действаше уверено, като опита няколко опасни контраатаки.

Четвърт час преди края трябваше и вратарят Ренан да се намесва, след като Джорджевич остана очи в очи с него, но бразилецът спаси.

Това е втора победа за "Лудогорец" на лагера в Австрия, след като преди няколко дни тимът победи "Габала" с 2:0.

Dnevnik.bg