Григор Димитров загуби от Фелисиано Лопес в полуфиналите на тенис турнира в "Куинс клъб". В истинска битка продължила 2.03 часа, 35-годишният испански ветеран се наложи със 7:5, 3:6, 6:2 и ще спори за трофея.

Димитров игра стабилно, но в третия сет нивото на играта му спадна драстично. Българинът записа 16 аса, но въпреки това не успя да пречупи левичаря от Испания, който се разколеба само във втория сет.

Двубоят на два пъти беше спиран заради дъжд, като втората пауза продължи близо час.

Димитров пропусна да се класира на трети финал през 2017 г., след като вече спечели титлите в Бризбън и София. Загубата го оставя и на 11-то място в световната ранглиста, само на 5 точки зад Жо-Вилфред Цонга.

Двамата тенисисти започнаха стабилно мача и не предприемаха никакви рискове. Резултатът се движеше наравно до 3:3, когато заради дъжд играта беше спряна за кратко. При 5:5 обаче Лопес успя да пробие сервиса на Григор Димитров при грешка от бекхенд, а след това и да затвори първия сет със 7:5.

Във втората част ситуацията се разви по същия начин, но дъждът започна да вали при 3:2 за Димитров. Кортът беше покрит веднага, а тенисистите се прибраха в съблекалните за близо час.

Двамата спечелиха подаванията си, а при 4:3, българинът успя да пробие при първата си подобна възможност в мача. Димитров пласира страхотен минаващ удар и поведе с 5:3, преди да спечели втория сет.

Първият критичен момент във финалния сет дойде в четвъртия гейм при подаване на Димитров, а той изостана с 15:40. Стигна се до равенство, а българинът четири пъти спаси точки за пробив преди да успее да изравни в геймовете.

Още при следващото си подаване обаче Димитров беше пробит, независимо, че имаше предимство. До края Лопес успя да запише още един пробив на сметката си и спечели с 6:2.

В спора за трофея в "Куинс", 35-годишният испанец ще спори с Марин Чилич.
Dnevnik.bg