Полузащитникът Благой Георгиев заяви, че преговаря с "Арсенал" (Тула). Надеждата му е, че ще стигне до споразумение и отново ще играе в елита на руското първенство.

Българският халф е част от състава на "Оренбург", който изпадна във второто ниво. "Изпаднахме във втората лига, въпреки че играхме добре през целия сезон. Висшата лига е много силна, нямахме късмета да останем над чертата", каза 35-годишният футболист, цитиран от сръбското издание "Спортски журнал".

Георгиев допълва, че не е решил дали да остане в "Оренбург". Но уточни, че има варианти за отбори, които играят в елита. "Арсенал" (Тула) е един от тях, като в момента в състава на тима са българите Иван Иванов и Михаил Александров.

Георгиев играе в руски клубове от 2009 г., когато премина в "Терек" (Грозни). По думите му се чувства добре в Русия и ще остане да живее там и след края на кариерата си.

Полузащитникът посочва, че има хубави спомени от периода си в "Цървена звезда". "Феновете на отбора са най-хубавото от времето, което прекарах там. Ще ги помня цял живот. Никъде другаде, където съм играл след това, не е имало такива." Според него дербито между "Цървена звезда" и "Партизан" е по-вълнуващо от това между московските "Спартак" и ЦСКА.

Дневник