Носителят на седем титли от Големия шлем Джон Макенроу смята, че Серена Уилямс би била №700 в световната ранглиста, ако се състезаваше при мъжете. Специалистът посочи, че харесва много качествата на американката, но според него тя не би имала големи възможности за успех, ако се състезава постоянно при мъжете.

"Това не значи, че Серена не е страхотен играч, напротив. Реалността при мъжете обаче е съвсем друга. Въпреки това тя може да победи някои от мъжете в един двубой, защото е много силна психически", каза Макенроу.

Според него е възможно в някой момент жените да бъдат по-добри, отколкото мъжете: "Все още не съм го видял в тениса или в друг спорт, но кой знае." 

През годините Макенроу често е засипвал с похвали Уилямс след победите й в турнирите от Големия шлем.

През 2015 г. на "Уимбълдън" Серена Уилямс стана най-възрастната жена триумфирала в турнир от Големия шлем. Тогава тя беше на 33 г.

През 2015 г. след триумфа на "Уимбълдън" американецът я нарече "безспорно най-добрия атлет за последните 100 години". А след титлата на US Open през 2012 Макенроу заяви: "Вие гледате според мен най-добрият тенисист, който някога е играл тази игра."

Когато триумфира на "Уимбълдън" през 2015 г., Уилямс стана най-възрастната жена, печелила титла от Големия шлем. Тогава тя беше на 33, с 26 дни по-голяма от Мартина Навратилова, когато спечели в Лондон през 1990 г.

Американката има 23 титли на сингъл от Шлема и още 14 на двойки. За сравнение - най-успешният при мъжете Роджър Федерер е с 18 на сингъл и нито една при двойките.

Дневник