"Лудогорец" завърши наравно 1:1 срещу гръцкия шампион "Олимпиакос" в третата си контрола от лагера в Австрия. Двата гола паднаха през първото полувреме, като "Олимпиакос" поведе чрез Фортунис, а Марселиньо беше точен за разградчани.

Треньорът Георги Дерменджиев за пореден път направи промени в състава си, но ядрото от футболисти в предни позиции се запази. На няколко пъти Вандерсон, Марселиньо, Мисиджан и Кафу комбинираха опасно през първата част, но голът убягваше.

"Олимпиакос" разчиташе главно на флангови атаки, които носеха сериозна опасност за вратаря Ренан и защитата пред него. Бразилският страж имаше проблеми и с комуникацията, като най-сериозно това се видя при елементарна топка, за която не се разбра с Пластун. 

В 34-ата минута Фортунис изведе гърците напред, именно след флангова атака. Топката беше върната от аут линията към точката на дузпата и халфът без проблеми реализира.

Минута преди почивката "Лудогорец" изравни с много хубав гол на Марселиньо. Капитанът на разградчани получи пас от Кафу и от около 20 метра вкара в горния ляв ъгъл на вратаря Капино.

След почивката двата отбора си размениха по няколко опасности за гол. Ренан беше стабилен и отрази силен удар в 60-ата минута, а за "Лудогорец" най-добрият шанс пропусна Кишада след пас на Кешеру.

"Стана добър мач срещу много силен противник. Може би срещата беше малко по-груба за контрола, но такъв е стилът им. Имаме достатъчно време да се подготвим и съм сигурен, че за "Жалгирис" ще сме в добро състояние", каза след срещата треньорът Дерменджиев.

Междувременно стана ясно, че капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков няма да бъде на линия за оставащите контроли от лагера на тима. Халфът получи контузия срещу "Зенит" през уикенда и ще почива 10 дни.

"Това беше добър тест за нас, полезна контрола. Ще имаме подобни мачове в Европа и в България, затова е важно, че показахме добро лице. Сигурен съм, че ще играем пак в Шампионска лига", каза след двубоя Кешеру.

Следващата контрола на "Лудогорец" е в сряда срещу "Университатя" (Крайова).

Дневник