"ЦСКА - София" е отказал бърз арбитраж по казуса с недопускането на клуба до участие в Лига Европа. Предложението е дошло на 19 юни, но юристите на червените са го отклонили.

В понеделник вечерта в социалните мрежи се появиха откъси от позицията на УЕФА в защитата пред Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана по случая. Административният директор на "ЦСКА - София" Милко Георгиев потвърди впоследствие отказа за бърз арбитраж и постави въпроса кой е разпространил откъса от документите.

"Цитира се позиция на УЕФА от нейната защита пред КАС. Тази позиция очевидно не е безпристрастна, защото УЕФА е страна по спора", посочва той.

"Действително на ЦСКА на 19 юни е предложен бърз арбитраж. Юридическият екип преценява, че такъв не дава по-големи шансове на клуба в хода на делото, още повече, че ЦСКА вече има заведено дело срещу УЕФА в КАС на 8 юни, по което има входирани защити от страна на УЕФА и становище на КАС, че ЦСКА е легитимен участник в Лига Европа", допълва Георгиев.

Според него подбраният откъс от защитата на УЕФА показва "изключително скандални моменти и самопризнания за нарушаване на правилата на самата УЕФА".

Червените не бяха допуснати до участие в Лига Европа. Мястото на отбора беше заето от "Дунав", който се насочва към първия си мач с "Иртиш" в Павлодар.

Дневник