"Лудогорец" продаде защитника Хосе Луис Паломино в италианския "Аталанта". След само един сезон с екипа на шампионите аржентинецът преминава в тима от Бергамо, който завърши на пето място в Серия А и ще участва в групите на Лига Европа.

По информация на "Дневник" трансферът на Паломино е на стойност 2.5 млн. евро.

Отделно "Лудогорец" ще получи различни бонуси при добро представяне на футболиста – брой изиграни мачове и постигнати цели. Шампионите запазват и малък процент от трансферната сума на футболиста при следваща продажба.

Аржентинският футболист пристигна в Разград през миналото лято, като беше взет със свободен трансфер от втородивизионния френски "Метц".

Първоначално Паломино беше трети избор за центъра на защитата, но след червен картон на Игор Пластун срещу "Цървена звезда" в мач от третия предварителен кръг на Шампионската лига стана титулярен избор заедно с Козмин Моци.

Бранителят записа точно 40 мача за "Лудогорец" във всички турнири, в които отбеляза два гола.

Паломино е първият основен футболист, с когото шампионите се разделят през това лято. От месеци сериозен интерес има и към звездата Джонатан Кафу. Полски клубове пък искат третият вратар Милан Борян.

Все още не е ясно дали напускането на Паломино ще се отрази на "Лудогорец". В центъра на защитата шампионите разполагат с Моци, Пластун и Георги Терзиев, който се завърна след наем в хърватския "Хайдук" (Сплит).

Дневник