Старши треньорът на "Левски" Николай Митов изрази увереност, че отборът му ще се справи с първото си препятствие в квалификациите на Лига Европа - черногорския "Сутиеска".

Сините посрещат носителя на Купата на Черна Гора в четвъртък от 20.00 часа на стадион "Виваком арена Георги Аспарухов". Реваншът в Никшич е седмица по-късно.

"Очакванията ми са да победим с резултат, който да ни осигури предимство във втория мач и да отстраним черногорския отбор", каза Митов на официалната пресконференция преди двубоя.

 

В състава няма никакви кадрови проблеми и играчите, които са се оплаквали от травми, също ще бъдат на разположение. "Наясно съм със състава. Утре ще видите и схемата ни на игра. Наясно съм каква трябва да е тактиката срещу този противник", каза още Митов.

"Дойдоха доста нови футболисти, доста ни напуснаха. Важно е сега този отбор да се изгради и с всеки мач да показва по-добро лице. Сравнения с миналогодишния състав не искам да правя", допълни старши треньорът на "Левски".

По думите му с екипа му са разузнали съперника, доколкото е възможно, защото и в състава на "Сутиеска" има доста промени. "И те имат нови хора, имат и напуснали. Запознали сме се добре. Но за мен е важно как ще играе нашит отбор. Имаме нужното самочувствие. Излизаме единствено с мисълта да преодолеем съперника. Респект и уважение ще има само до излизането на терена", продължи Митов.

"Искам да покажем превъзходството си на терена, а не на приказки. Не ме притеснява това, че не взехме всички играчи, които искахме. Имаме добри футболисти, добър отбор. Вярвам 100% на играчите.Трябва да накараме съперникът да се съобразява с нашата игра", завърши той. 

Дневник