С гол от дузпа на Козмин Моци в 86-ата минута "Лудогорец" победи румънския "Университатия" (Крайова) с 1:0 в четвъртата си контрола от подготвителния лагер в Австрия.

В предишните си три проверки на австрийска земя разградчани надиграха руския "Зенит" с 1:0 и казахстанския "Габала" с 2:0 и завършиха 1:1 с шампиона на Гърция "Олимпиакос".

"Лудогорец" не се представи на високо ниво през първото полувреме, в което треньорът Георги Дерменджиев заложи предимно на резервни играчи. С появата на титулярите след почивката играта значително се подобри и българския шампион стигна до закономерен успех.

"Доволен съм от контолата. В подготвителния период се гледат различни неща. На етапа, в който се намираме, се представихме добре. Знам какво съм искал, какво е направено. Отстрани може да изглежда, че липсва мотивация в някои ситуации, но аз съм доволен", заяви Дерменджиев след мача с "Университатия".

Преди почивката чисти голови положения почти нямаше. Двамата отбора разчитаха предимно на центрирания и удари от дистанция, с които не се затрудниха особено. Най-добрата възможност за "Лудогорец" се откри преди Върджил Мисиджан, чийто удар от границата на наказателното поле беше спасен.

Най-интересните ситуации всъщност бяха два момента на напрежение между двата отбора, предизвикани от футболистите на "Лудогорец" Сисиньо и Густаво Кампаняро. Първият удари с топката съперник при спряна игра, а вторият два пъти в рамките на няколко секунди влезе грубо в краката на противникови играчи. Всичко обаче приключи без последствия за двамата южноамериканци.

След почивката появата в игра на титулярите веднага се отрази на качеството в играта на "Лудогорец". Още в 50-ата минута разградчани стигнаха до гол чрез Джоди Лукоки, но той беше отменен заради изключително спорна засада.

Три минути по-късно и "Университия" беше близо до гол, но удар на Андрей Иван кацна върху напречния стълб. Като цяло "Лудогорец" беше доста по-активният отбор, но отново изпитваше трудности в създаването на стопроцентови ситуации за отбелязване.

В последния четвърт час разградчани наложиха натиска и четири минути преди края получиха дузпа за нарушение срещу Марселиньо, която капитанът Моци превърна в победен гол.

В оставащите си две контроли в Австрия "Лудогорец" ще се изправи срещу "Динамо" (Москва) и "Ахмат" (Грозни).

Съставът на "Лудогорец"

Първо полувреме: Ренан, Сисиньо, Игор Пластун, Георги Терзиев, Александър Василев, Густаво Кампаняро, Ерол Дост, Жоао Пауло, Жуниор Кишада, Върджил Мисиджан, Клаудиу Кешеру.

Второ полувреме: Васил Симеонов, Натанаел, Венцислав Керчев, Козмин Моци, Лукас Саша, Абел Анисе, Кристиян Китов, Марселиньо, Вандерсон, Джоди Лукоки, Джонатан Кафу. 

 Дневник