Привърженици на "Ботев" са били атакувани от фенове на "Партизани" в Тирана. Това се е случило часове преди началото на мача между двата отбора в първия предварителен кръг в Лига Европа.

Група албански запалянковци са се приближили към заведение, в което са били феновете на "Ботев", и са започнали да хвърлят предмети. Видео в местен сайт показва, че полицията се е намесила бързо и до преки сблъсъци не се е стигнало.

Това е поредният инцидент със запалянковците на "Ботев". На път за Тирана те имаха проблеми в Македония, където няколко от тях бяха задържани от полицията.

По информация на местната полиция трите рейса са спрели към 3.00 часа (4.00 ч. българско време) за почивка на магистралата Скопие -Тирана, край град Куманово, на определените за това места. Четирима от привържениците са изрисували графити. Според пловдивския "Марица" графитите са били с елементи на свастика, а според местните - с обидно за Македония съдържание. В добавка те залепили няколко стикера с българския флаг. Полицията твърди, че разполага с видеозапис.

Версията на феновете е, че са били спрени заради транспаранти с патриотични надписи и развети български знамена.

Около обяд автобусите са отпътували от град Крива паланка към Тирана с полицейски ескорт след намесата на българското посолство в Скопие, съобщиха от външното министерство.

Дневник