"Левски" направи важна и уверена първа крачка в Лига Европа. Сините спечелиха с 3:1 срещу "Сутиеска" на "Георги Аспарухов".

Те играха с много настроение, създадено и благодарение на публиката. Мачът се разви отлично за "Левски", който поведе още в 13-ата секунда, а до почивката резултатът вече беше 3:0.

Вихрен дебют направи Жуниор Мапуку, който вкара два гола, а третото попадение добави Роман Прохазка. През второто полувреме сините понамалиха темпото и Божо Маркович отбеляза почетния гол. 

Срещата показа разлика в класите между двата отбора. Черногорците допълнително бяха затруднени от лошото начало. Те започнаха мача с топката, но бързо я загубиха. "Левски" разви отлична бърза атака с няколко подавания и след центриране от дясно Мапуку се придвижи много добре, надскочи защитник и с глава вкара. Вратарят на гостите имаше вина за гола, тъй като излезе неуверено в опит да пресече подаването.

Сините държаха инициативата и стояха в полето на съперника. В 21-ата минута Мапуку напредна, справи се с играч на съперника и стреля от разстояние в долния ляв ъгъл. Вратарят на "Сутиеска" отново не се намеси добре и топката влезе във вратата му.

"Левски" продължи да играе добре и успя да увеличи преднината си до почивката. В добавеното време след изпълнение на фаул Прохазка стреля мощно и направи 3:0.

След почивката воденият от Николай Митов отбор постепенно започна да сваля темпото. Гостите се възползваха и съумяха да намалят. В 79-ата минута Маркович получи извеждащо подаване в наказателното поле, излъга Божидар Митрев и вкара.

В последните минути Мирко Радишич получи втори жълт картон и беше отстранен от игра.

Дебют за "Левски" направи и бившият нападател на ЦСКА Серджиу Буш. Румънският нападател влезе в игра в 75-ата минута.

Дневник