Германският национален отбор се класира за финала в Купата на конфедерациите. Световните шампиони се наложиха с 4:1 срещу Мексико във втория полуфинал.

В спора за титлата съставът, воден от Йоахим Льов, ще се изправи срещу Чили. Южноамериканците преодоляха Португалия след дузпи.

Мачът започна прекрасно за германците, които вкараха два бързи гола чрез Леон Горецка. След почивката Тимо Вернер увеличи преднината на отбора си, а в края двата състава си размениха по един гол чрез Марко Фабиан и Амин Юнес. 

В осмата минута германците вече водеха с 2:0. Най-напред в шестата те се възползваха от грешка на съперника в средата на терена и направиха бърза атака. Горецка получи на границата на наказателното поле и с добре насочен удар откри резултата.

Две по-късно Вернер подаде към Горецка, който изпревари няколко защитника и прати топката в долния ляв ъгъл за 2:0.

Мексико владееше топката през по-голямата част от времето и имаше много удари. Непълноценната игра в защита и неуспеваемостта в атака попречиха на състава да се противопостави на световните шампиони.

В 59-ата минута Вернер предреши изхода на мача, като увеличи преднината на бундестима. Последните минути бяха вълнуващи с много положения пред двете врати.

Раул Хименес улучи гредата след удар с глава в 75-ата минута. Секунди преди края на редовното време Фабиан с мощен удар намали. Малко след това Емре Джан пусна към Юнес, който прати топката в долния десен ъгъл.

Дневник