Новак Джокович затвърди добрата си форма преди "Уимбълдън" с титла в турнира на трева в Ийстборн. Сърбинът спечели с 6:3, 6:4 срещу Гаел Монфис за 1.17 часа.

Трикратният победител от "Уимбълдън" не загуби нито сет в Ийстборн, като в целия турнир показа много стабилна игра. Изненадващо или не това е първа титла за Джокович от януари, като в последните месеци формата му не беше добра.

"Това е възможно най-добрият начин да се подготвиш за "Уимбълдън", така че се надявам да бъда на това ниво и следващата седмица", каза Джокович след спечелването на 68-ата титла в кариерата си.

За първи път 2010 г. насам той участва в турнир на ATP, който е само седмица преди "Уимбълдън". В последните сезони сърбинът използваше последните дни за тренировки.

Междувременно стана ясно, че Марио Анчич е новото попълнение в щаба на Джокович. Той ще бъде в екипа на сърбина за "Уимбълдън" заедно с Андре Агаси.

В турнира при дамите титлата отиде при Каролина Плишкова. Чехкинята се наложи 6:4, 6:4 над Каролине Вознячки за 1.22 часа.

Дневник