"Изборът в драфта на НБА е едно голямо признание, но нищо повече. Нищо не е гарантирано и трябва много да се трудя, ако искам един ден да попадна там."

Това заяви българският баскетболист Александър Везенков, който беше избран под №57 от "Бруклин нетс". Той ще остане в настоящия си отбор "Барселона", за да продължи развитието си, каквото беше желанието на всички страни.

"Така прецениха от "Бурклин". Мисля, че така и трябва да бъде. Аз още нищо не съм постигнал в Евролигата и това е моята цел за следващата година. Искам първо да се докажа в Европа. Според мен това решение (да остана в "Барселона") е най-доброто за всички", каза още той на пресконференция в Правец.

Крилото на "Барселона" се присъедини днес към лагера на националния отбор, с когото му предстоят мачове с Беларус и Португалия от предварителните квалификации за световното първенство. Той изкара последния близо месец в Орландо, където за втора поредна година се готвеше индивидуално при известния кондиционен специалист Джеф Игуера.

"За мен нищо не се промени. Да, щастлив съм, че един отбор от НБА ще ме следи, ще наблюдава представянето ми. Но за мен всичко си е същото, трябва да се работи още повече. В момента ме интересува да се докажа в "Барса", да не говорят хората, че това, което постигнах, е било случайност, или защото сме имали контузени", обясни той. 

Българският баскетболист обаче заяви, че сега мислите му са изцяло насочени към мачовете с националния отбор. "После ще мисля за "Барса". Mиналият сезон не беше успешен за нас. Не спечелихме нищо, не играхме нито един финал. Така че не мога да кажа, че моето представяне е било много добро. Винаги може повече и това е целта ми - да се подобрявам с всеки изминал ден. Дано следващият сезон да е много по-успешен."

"Надявам се само да съм здрав, да продължавам да работя и да помагам на отбора да побеждава. Искам да се докажа в "Барса", да спечеля някоя титла. А какво ще стане следващото лято никой не знае. Сега мисля само за националния отбор и "Барселона". За "Бруклин" ще мисля след една, две или колкото години те преценят. Важното е да продължавам да работя упорито и да не се отделям от пътя си", каза още Везенков. 

Дневник