Шампионът в Националната баскетболна асоциация (НБА) "Голдън стейт уориърс" успя да задържи един от ключовите си играчи в последните няколко години Андре Игуодала. Новината идва само ден след като стана ясно, че Стеф Къри подписва нов договор за пет години.

Ветеранът, който стана свободен агентq след края на сезона се съгласи на нов договор с "воините" за срок от три години. Игуодала ще вземе 48 млн. долара за този период.

Макар да не е част от стартовата петица, Игуодала е сред най-важните играчи в тима на Стив Кър, като е уважаваният шести човек.

Крилото се доказа като един от най-добрите защитници на "Голдън стейт", а през 2015 г. спечели приза "Най-полезен играч" във финалната серия, когато напълно обезвреди Леброн Джеймс.

Игуодала, който е на 33 години, предпочете да остане в настоящия си тим, от който е част от 2013 г. Към него имаше оферти от "Сан Антонио спърс", "Лос Анджелис лейкърс" и "Сакраменто кингс".

В кариерата си Игуодала има едно участие в "Мача на звездите", два пъти е селектиран в "Идеалния отбор на защитниците", а също така е печелил световната и олимпийската титла с тима на САЩ.

Дневник