Европейският шампион Португалия спечели утешителното трето място в Купата на конфедерациите след инфарктен мач срещу Мексико. Португалците се наложиха с 2:1 след продължения, въпреки че изоставаха в резултата до 91-ата минута.

Португалците бяха без голямата си звезда Кристиано Роналдо, който напусна турнира след отпадането на полуфиналите, а това се отрази на играта им.

Двубоят не започна никак добре за европейските шампиони, които изпуснаха дузпа в 16-ата минута. Андре Силва стреля в долния десен ъгъл, но Гийермо Очоа изби.

Това подейства мотивиращо на мексиканския отбор, който започна да играе с доста голямо самочувствие. Южноамериканците дебнеха за шансовете и дочакаха до 54-ата минута, когато поведоха.

Хавиер Ернандес центрира остро от малък ъгъл, а топката изненада централния защитник Нето, отбивайки се от крака му и влизайки в собствената му мрежа.

До края на редовните 90 минути Мексико имаше отлични шансове да вкара втори гол, но не го стори и си плати.


Времето вече изтичаше когато резервата Куарешма центрира, а Пепе със сетни усилия засече топката в мрежата – 1:1!

Португалия натисна в продълженията и обсади вратата на Гийермо Очоа. В 105-ата минута съдията отсъди втора дузпа за европейския шампион след игра с ръка на Лаюн.

Този път другият играч с фамилия Силва - Адриен стреля мощно в левия ъгъл на Очоа и беше точен.


В края нервите взеха връх, като селекционерът на Мексико Хуан Карлос Осорио беше пратен на трибуните. На терена също беше горещо, като картоните зачестиха, а играчите действаха доста грубо.

Срещата завърши и с два червени картона – за Семедо от Португалия и Раул Хименес от Мексико.

Дневник