Селекционерът Йоахим Льов посочи, че германският футбол върви по правилен път. Бундестимът спечели Купата на конфедерациите след успеха с 1:0 срещу Чили в Санкт Петербург.

Това е вторият успех за германците в последните дни след триумфа на европейското за младежи. "Това е доказателство, че работим правилно и разполагаме с много таланти", каза Льов.

"Победата в Купата на конфедерациите е много ценна за нас. Гордея се с начина, по който играхме. Изградихме невероятен колектив и това е в основата на успеха", продължи селекционерът на бундестима.

Според него Чили има много силен отбор, съставен от великолепни футболисти. "Те създадоха много положения, но ние показахме характер и заслужено спечелихме."

"Чилийците говореха, че са най-добри, но трофеят е за нас. Щом сме световни шампиони и спечелихме Купата на конфедерациите, значи ние сме най-добрият отбор", заяви Льов.

По думите му е много важно, че младите играчи в отбора са натрупали опит. "За всички тях това е безценно изживяване и успех, който ще помнят."

Следващата година предстои световното в Русия, където германците ще защитават титлата си.

Дневник